Αγιουβερδικό παραδοσιακό μασάζ (Ayurveda abhyangam full body massage)

Η Αγιουρβέδα, είναι ένα πανάρχαιο παραδοσιακό ολιστικό σύστημα προληπτικής ιατρικής και υγιούς τρόπου ζωής, αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το μασάζ abhyangam είναι ένα απαλό και συνάμα ισχυρό μασάζ που εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών, και στο οποίο χρησιμοποιούνται ειδικά χλιαρά θεραπευτικά έλαια. Τα έλαια είναι ειδικά επιλεγμένα ανάλογα με την prakruti (ψυχοσωματική ιδιοσυγκρασία) του ατόμου και το θέμα που αντιμετωπίζει.

Στην αγιουρβεδική επιστήμη, το μασάζ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αναζωογονεί τον οργανισμό, βοηθά να «ανοίξουν» όλα τα κανάλια του σώματος, εξασφαλίζει την καλή κυκλοφορία της ενέργειας σε όλα τα μέρη του σώματος και χαρίζει ζωντάνια και σφρίγος, ενώ χαλαρώνει και ενεργοποιεί το σώμα ταυτόχρονα.

Με το τακτικό μασάζ το δέρμα αποκτά όμορφη όψη. Eπίσης βοηθά στην ενδυνάμωση και τόνωση των μυών.Το μασάζ με χλιαρό έλαιο δυναμώνει και λιπαίνει τις αρθρώσεις κάνοντας τες πιο ανθεκτικές στη φυσιολογική φθορά.
Η ενέργεια διατηρείται σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και προωθεί τον εύκολο, γαλήνιο ύπνο καθ’ όλη τη διάρκεια της διάρκεια της νύχτας.
Το μασάζ με ειδικό χλιαρό έλαιο βοηθά να ηρεμήσουν ο νους και το νευρικό σύστημα. Θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο χαλαροί και ήρεμοι και συνάμα πιο συγκεντρωμένοι και σε μεγαλύτερη εγρήγορση.

Εξισορροπούνται τα συναισθήμάτα. Θα αισθάνεστε ήρεμοι και σταθεροί και θα βιώνετε την ευδαιμονία που χαρίζει ο τακτικός διαλογισμός.

Τα αρχαία κείμενα αναφέρουν ότι η τακτική εφαρμογή του abhyangam καθυστερεί τη φυσιολογική πορεία της γήρανσης.

Στο abhyangam παραδοσιακά χρησιμοποιούνται ειδικά αγιουρβεδικά λάδια μασάζ εμπλουτισμένα με τα αγιουρβεδικά βότανα και τα οποία θερμαίνονται σε μια ορισμένη θερμοκρασία.

Μετά από το μασάζ συστήνεται να κάνετε ένα ατμόλουτρο-βοτανόλουτρο (swedan) ή ζεστό ντους.

Συνεδρία
6060'
elGreek