Αυτομασάζ τεχνικές ευζωίας

Είναι πλέον γνωστά τα πολλαπλά οφέλη ενός massage στον ανθρώπινο οργανισμό.

Καλύτερη κυκλοφορία στο αίμα και της λέμφου, αποτοξίνωση, ανακούφιση από πιασμένους μύες και πόνους, αίσθηση ευεξίας.Η επιδερμίδα συσφίγγει αποκτά καλύτερο τόνο και λάμψη και ανανεώνεται.

Ο τρόπος ζωής μας με τις πολλές υποχρεώσεις και ρόλους που έχουμε περιορίζει τον χρόνο που αφιερώνουμε στις ανάγκες μας. Τα χρόνια περνάνε, η κούραση και οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα μας και κάπου εκεί στα σαράντα και κάτι όλα αυτά είναι ξεκάθαρα αποτυπωμένα επάνω μας.

Στην εικόνα μας στον καθρέφτη αλλά και η βαριά αίσθηση που αισθανόμαστε στο κορμί και στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Καμπουριασμένοι ώμοι, αυχενικά πιασίματα, κοιλιακές ενοχλήσεις, βαριά και αφυδατωμένα άκρα, χαλάρωση, μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια και το χειρότερο…απογοήτευση και αίσθημα πανικού.

Πριν καταφύγουμε σε αμφίβολου αποτελέσματος και πολυέξοδες λύσεις ας κάνουμε για τον εαυτό μας αυτό που από αρχαιοτάτων χρόνων εφαρμοζόταν.

To aυτομασάζ (self massage) είναι η πρώτη βοήθεια που μπορούμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας. Τρίψιμο στις περιοχές που πονάνε ή έχουν χαλαρώσει, απαλές κινήσεις στο κεφάλι, στην περιοχή του προσώπου των ματιών. Με την βοήθεια ενυδατικών φυσικών ελαίων αρωματισμένων ή όχι, πολλαπλασιάζονται τα οφέλη αλλά και η ευχαρίστηση που μας προσφέρει το μασάζ.

Οι λαοί της Ανατολής, παραδοσιακά έως σήμερα, στην καθημερινή ρουτίνα τους έχουν τεχνικές αυτομασάζ για το σώμα, το πρόσωπο και το κεφάλι για την διατήρηση της καλής υγείας και ομορφιάς.

Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ), οι μεσημβρινοί είναι κανάλια που σχηματίζουν ένα δίκτυο στο σώμα, μέσω του οποίου ρέει το qi (τσι=ζωτική ενέργεια). Το μπλοκαρισμένο qi προκαλεί πόνο ή ασθένεια. Με την βοήθεια του μασάζ η ροή του qi αποκαθίσταται χρησιμοποιώντας πίεση σε εκατοντάδες συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος των μεσημβρινών.

Στην Ινδία η επιστήμη της Αγιουρβέδα πέρα από ένα πανάρχαιο παραδοσιακό ολιστικό σύστημα υγείας (αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) αποτελεί κατά κοινή ομολογία μια «στάση ζωής». Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς στην λέξη, δεν περικλείεται ο όρος πάθος ή θεραπεία, που σημαίνει ότι κατά βάση είναι η ιατρική που μας δίνει τρόπους και μεθόδους για το πώς να παραμείνουμε υγιείς και αν «καταφέρουμε» να αρρωστήσουμε μας δίνει λύσεις και προτάσεις να ξεπεράσουμε το όποιο πρόβλημα, χωρίς να διαταράξουμε την ζωτική μας δύναμη, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς αποθεραπείας μας και σεβόμενοι την Αληθινή μας Φύση.

Οι θεραπευτικές προσεγγίσεις αποτελούνται από ένα σύνολο προτάσεων, που περιλαμβάνουν lifestyle (διατροφή, κίνηση, περιβάλλον, τρόπος ζωής, τρόπος σκέψης) και μέσα σε αυτές κυρίαρχο ρόλο έχει το μασάζ. Στην καθημερινή ρουτίνα στην Αγιουρβέδα υπάρχουν τεχνικές αυτομασάζ.

Μαθαίνοντας τις τεχνικές αυτομασάζ και εφαρμόζοντάς τες καθημερινά προάγουμε την καλή ποιότητα ζωής και την ευεξία μας. Ας το δοκιμάσουμε !

Μαθήματα και class room αυτομασάζ στην Κόρινθο θα βρείτε στους χώρους του BeU Holistic Massage, τηλέφωνο επικοινωνίας 6937300690,

www.holistictherapies.eu

social fb @beuholisticmassage 


en_GBEnglish